Text Box:

www.hilsysteem.nl

Een belangrijke verschil met de bestaande biedsystemen is ook dat de  kaartverdeling volgt uit de gekozen opening. Daardoor zijn talrijke

conventies overbodig.

 

In het  blad BRIDGE geeft elke maand verslag van een biedwedstrijd, waarin een aantal paren hun biedsysteem toepassen in 8 spellen.

Daarna wordt het resultaat vergeleken met het Biedermeijer biedsysteem.

 

Dat geeft de mogelijkheid om het HiLsysteem te vergelijken met deze biedsystemen. Op een aantal biedwedstrijden is daarom het HiLsysteem toegepast  om te laten zien dat het Hilsysteem in alle gevallen tot goede resultaten leidt.

Het HiL-systeem toegepast op de Biedwedstrijden in het maandblad Bridge.

De toepassing van het HiL-biedsysteem is eenvoudig.

Na het vaststellen van de kaartverdeling en het berekenen  van het aantal slagen wordt de bijbehorende opening gekozen. Daarvoor zijn 4 slagen nodig en een dekking in 2 kleuren. Een opening met  1  of 1  is forcing.

De partner biedt zo mogelijk een 4+-kaart in een hoge kleur.

De openaar biedt met 4-5 slagen daarna in de 2e biedronde zijn kaartverdeling. Een verhoging van het biednivo geeft aan dat er 5 slagen zijn.

Met 6-7 slagen kan het biednivo tweemaal worden verhoogd of een sprongbod worden gegeven.

Tijdens het biedproces wordt het aantal slagen opnieuw berekend. Het aantal honneurpunten kan toenemen en het aantal lengtepunten verandert als er een fit in een kleur is vastgesteld.

De aanwezigheid van een singleton of renonce volgt uit de gekozen opening. Er kan dan dikwijls worden vastgesteld of introevers mogelijk zijn.

In het algemeen levert dit biedproces meer informatie op dan de gebruikelijke biedsystemen. Met meer en betere informatie kan het het eindcontract worden gekozen.